Publicat de: andreiuta | ianuarie 22, 2010

INLATURAREA TOANELOR PROASTE

Cea mai bună cale de a înlătura toanele proaste este să vă acordaţi un moment pentru a analiza întreaga situaţie. Gândiţi-vă la ceea ce faceţi bine. Recunoaşteţi îndârjirea, puterea, determinarea, progresul dumneavoastră în a fi organizat, experienţa pe care aţi acumulat-o în domeniu şi aşa mai departe.

Priviri copiii ca pe un indiciu de dezvoltare umană. Un copil de doi ani spune „pot să o fac, pot să o fac, pot să o fac". Un copil de trei ani spune „am făcut-o, am făcut-o, am făcut-o". Aceştia pleacă de la convingere, determinare şi credinţa în succes.

La fel trebuie să facem şi noi creând modele de succes. Mai întâi, trebuie să avem o atitudine pozitivă legată de faptul că putem face un lucru, după care trebuie să ne întărim sentimentul că am făcut acest lucru.

Acesta este motivul pentru care trebuie să vă opriţi pentru a conştientiza progresul şi succesul dumneavoastră. Nu aşteptări până ajungeţi la rezultatul final, deoarece aşteptând veţi cădea în toane proaste. Conştientizaţi faptul că aţi făcut chiar şi câţiva paşi mici în drumul dumneavoastră.

Pentru a atinge succesul maxim, scrieţi paşii care v-au dus la succes şi reciriţi-i în fiecare seară sau când sunteţi cu moralul scăzut.

Majoritatea oamenilor consideră că este mai simplu să se critice singuri decât să recunoască lucrurile bune pe care le-au făcut. Aceasta se datorează anilor îndelungaţi de practică incorectă. Acum a sosit momentul să inversăm procesul. Dacă recunoaşteţi realizările dumneavoastră, moralul va urca, iar moralul ridicat este esenţial pentru ca să puteţi merge mai departe.

De ce să nu faceţi acum o listă cu abilităţile şi calităţile pe care le puteţi recunoaşte la dumneavoastră? După aceea, le veri putea reciti când doriţi să vă ridicaţi moralul.


Lasă un comentariu

Categorii